Aitame abivajajaid - ideed (Ajatu teema)
+29
reedekolmteist
triibik
kunksik
kylcella
anka
puuvana
Ingas
LillyS
maapiiga7
kiiska
Katriina
Hilde
Missuke
timbu1
annero
tarakan
lulla
Kikkike
kuduja30
Kaisukas
triin112
helin12
johhei
pisiingel
Sussukas
tegelinski
kiisumari
Marchia
Tirtsukas
33 posters
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 6
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Aitame abivajajaid - ideed (Ajatu teema)
Oujeee!Ingas kirjutas: jeeeeee!
Naised, ajage vardad soojaks!
Lubati tänase päeva jooksul nimekirjad saata!
väga hea uudis mul on juba vardad valmis
triibik- Mustrimaailma
põliselanik -
Heegeldusoskus : olemas
Kudumisoskus : olemas
Postituste arv : 1274
Aga voite ju teha vàiksema räti. Näiteks koigile sama muster. A la Annis voi midagi sellist.
EDIT: selle aasta teema "Jalad sooja" siin
https://www.mustrimaailm.net/t2683-2017-eesmark-maarjamae-majade-laste-jalad-sugiseks-sooja
Aitah puuvana!
See teema siin on ajutiselt suletud, et läheks ja lobiseks vastavates teemades juba edasi.
EDIT: selle aasta teema "Jalad sooja" siin
https://www.mustrimaailm.net/t2683-2017-eesmark-maarjamae-majade-laste-jalad-sugiseks-sooja
Aitah puuvana!
See teema siin on ajutiselt suletud, et läheks ja lobiseks vastavates teemades juba edasi.
Annan teada, et Mustrimaailm koob ka see aasta 2018 kellegi jalad soojaks!
Puuvana on juba ametis täpsemate andmete organiseerimisega.
Uus teema tuleb varsti!
#MMjaladsooja
Puuvana on juba ametis täpsemate andmete organiseerimisega.
Uus teema tuleb varsti!
#MMjaladsooja
Tore teada!
Loodan väga, et selleks ajaks leian ka "kindlasse" kohta pandud kuduisu üles. Täna oleks võinud pool rätti valmis kududa, aga...... (Oleks rätiga asi ühel pool, sest pool on valmis.)
Loodan väga, et selleks ajaks leian ka "kindlasse" kohta pandud kuduisu üles. Täna oleks võinud pool rätti valmis kududa, aga...... (Oleks rätiga asi ühel pool, sest pool on valmis.)
Uus aasta ja uue heategevuse - sokikudumise otsingul.
Mul on üks idee, vanemliku hoolitsuseta noored Tallinnas. Aga. Tahaks minna pisutki väljapoole pealinna. Me oleme viimastel aastatel Tallinna abivajajatele kudunud, ehk võiks sel korral mujal eestis abivajajaid aidata. Palun soovitage misiganes kohti või organisatsioone, keda ka võiks toetada.
Mul on üks idee, vanemliku hoolitsuseta noored Tallinnas. Aga. Tahaks minna pisutki väljapoole pealinna. Me oleme viimastel aastatel Tallinna abivajajatele kudunud, ehk võiks sel korral mujal eestis abivajajaid aidata. Palun soovitage misiganes kohti või organisatsioone, keda ka võiks toetada.
puuvana- Abiline
-
Heegeldusoskus : saan hakkama
Kudumisoskus : raskekujuline sõltuvus
Postituste arv : 2765
LillyS likes this post
Soovitada ei oska, aga kampa kuduma tulen küll.
Lihtsalt uitmõte-- kas Lõuna-Eesti pool pole kuskile vaja?
Lihtsalt uitmõte-- kas Lõuna-Eesti pool pole kuskile vaja?
Järgmisel nädalal on ehk natuke rohkem aega, võin uurida kohalikke asutusi.
LillyS, Berta, helin12 and puuvana like this post
Ma kahjuks nii kohe ei tea, kuid lihtsalt infoks. Saksamaal on roheliste kootud sokkide kampaania, kus sokid lähevad haiglates viibivatele naistele, kellel on emakakaelavähk.
Iiris on roosa värv vähi heategevusega seotud.
Meil on roosa lint rinnavähi teavituseks ja põdejate toetuseks kantav. Kollane - eemal ja hädasolijate toetuseks, punane - AIDS jne.
Olen osalenud vähihaigetele lastele mütside koostegemises aastaid tagasi - keemiaravi järgselt kandmiseks.
Olen osalenud vähihaigetele lastele mütside koostegemises aastaid tagasi - keemiaravi järgselt kandmiseks.
LillyS likes this post
Tere kõigile!
Uurisin lähemalt Tartu linna hoolekandeasutusi.
Käopesa - kus on igas vanuses lapsed, on sokkide kinnastega varustatud, nemad oleks huvitatud ainult voodikatetest - tekstiilist, juhataja mainis kohe lapitekke, aga võivad olla ka kootud (mis tegelikult pole nii praktilised). Voodid on täismõõdus ühe inimese omad ja on ka lastevoodid.
Tartu Hooldekodus oodatakse ikka salle, pleede ja sokke.
Suurused sokkidel võiksid olla 37-40 ja meestel 41-46, suuremad sokid eelistatud.
Sall on hea õla peale võtta. Et kael ja selja turjaosa oleksid soojas.
Kuidas tundub? Kumba eelistada? Kas lapitekid on tehtavad? Suurele voodile katte tegemine on hiigelsuur töö. Ma ei täpsustanud paraku, kui palju on väiksemaid voodeid.
Hooldekodu numbrid vajavad üle rääkimist.
Kindlat kokkulepet ei teinud veel.
Uurisin lähemalt Tartu linna hoolekandeasutusi.
Käopesa - kus on igas vanuses lapsed, on sokkide kinnastega varustatud, nemad oleks huvitatud ainult voodikatetest - tekstiilist, juhataja mainis kohe lapitekke, aga võivad olla ka kootud (mis tegelikult pole nii praktilised). Voodid on täismõõdus ühe inimese omad ja on ka lastevoodid.
Tartu Hooldekodus oodatakse ikka salle, pleede ja sokke.
Suurused sokkidel võiksid olla 37-40 ja meestel 41-46, suuremad sokid eelistatud.
Sall on hea õla peale võtta. Et kael ja selja turjaosa oleksid soojas.
Kuidas tundub? Kumba eelistada? Kas lapitekid on tehtavad? Suurele voodile katte tegemine on hiigelsuur töö. Ma ei täpsustanud paraku, kui palju on väiksemaid voodeid.
Hooldekodu numbrid vajavad üle rääkimist.
Kindlat kokkulepet ei teinud veel.
Berta likes this post
Ma avaldan arvamust.
Olen õmmelnud lapitekke pisut üle 100, juhendanud lapiteki õmblemise töötubasid. Teki õmblemise raskusastme kujundab mustri suurus, materjali koostis, vahekihtide materjali kooslus. Lihsaim viis on õmmelda lappidest pealis ja kasutada mõnest tehasepoest ostetud läbitepitud materjali. Keerukam asi selle kõige juures on teki läbiteppimine. Olen palju näinud käsitööpoodides tekke, mis näevad välja nagu kinnised tekikotid. Võib olla toimivad, mina nii kunagi teinud ei ole. Mida suurem tekk, seda tihedam teping. Vajalik on ka hea õmblusmasin, mis suudaks seda massi edasi liigutada ja läbi teppida.
Tavaliselt tellitakse lapitekke kingituseks kuna tegemist on ajamahuka tööga. Heategevuseks mina lapitekki tegema ei hakka, ei ole nii rikas.
Sokke, kindaid, rätte võin kududa/heegeldada.
Olen õmmelnud lapitekke pisut üle 100, juhendanud lapiteki õmblemise töötubasid. Teki õmblemise raskusastme kujundab mustri suurus, materjali koostis, vahekihtide materjali kooslus. Lihsaim viis on õmmelda lappidest pealis ja kasutada mõnest tehasepoest ostetud läbitepitud materjali. Keerukam asi selle kõige juures on teki läbiteppimine. Olen palju näinud käsitööpoodides tekke, mis näevad välja nagu kinnised tekikotid. Võib olla toimivad, mina nii kunagi teinud ei ole. Mida suurem tekk, seda tihedam teping. Vajalik on ka hea õmblusmasin, mis suudaks seda massi edasi liigutada ja läbi teppida.
Tavaliselt tellitakse lapitekke kingituseks kuna tegemist on ajamahuka tööga. Heategevuseks mina lapitekki tegema ei hakka, ei ole nii rikas.
Sokke, kindaid, rätte võin kududa/heegeldada.
Sokke-salle teeks ikka. Ainuke mure on mul saatmisega. Nüüd, peale Brexitit, ei julgegi midagi saata, ei tea, mis makse saaja peab maksma.
Mina ka sokkide-sallide poolt. Õmblemisega sina peal ei ole, et lapitekke teha. Tekkide kudumine võtaks liiga kaua aega.
Ma kahtlustasingi, et voodikatete tegemine ei ole hea mõte. See tundus natuke ulmeline olevat.
Ise pooldan ka pigem väikevormide, sekka mõni suurem, kudumist.
Hooldekodus on praegu 59 meest ja üle 100 naise, väga paljud liiguvad ainult abivahenditega ja ratastoolis, sokke, suuremaid õlasalle ja pleede ( ~90x120 cm??) mida jalgadele võtta on pidevalt tarvis.
Pestakse kohapeal pesumasinaga. Sokid peaksid olema laiema säärega, igas paksuses.
Juhataja ütles, et pole susse, on varasemalt ostnud sokksusse, millel oli nahktald all, aga neid enam polevat.
Ise pooldan ka pigem väikevormide, sekka mõni suurem, kudumist.
Hooldekodus on praegu 59 meest ja üle 100 naise, väga paljud liiguvad ainult abivahenditega ja ratastoolis, sokke, suuremaid õlasalle ja pleede ( ~90x120 cm??) mida jalgadele võtta on pidevalt tarvis.
Pestakse kohapeal pesumasinaga. Sokid peaksid olema laiema säärega, igas paksuses.
Juhataja ütles, et pole susse, on varasemalt ostnud sokksusse, millel oli nahktald all, aga neid enam polevat.
Ma küsiksin.
Olen oma vanadele ja vähe liikuvatele kudunud vanutatud tallaga sokke. Kiidavad, et ainukesed sokid, millega jalad soojas püsivad. Pesta tohiks neid siis 40°C ja kuivama pannes pisut venitada, sirgeks tõmmata. Kas see oleks ülemõistuse pesemine/ hooldamine?
Olen oma vanadele ja vähe liikuvatele kudunud vanutatud tallaga sokke. Kiidavad, et ainukesed sokid, millega jalad soojas püsivad. Pesta tohiks neid siis 40°C ja kuivama pannes pisut venitada, sirgeks tõmmata. Kas see oleks ülemõistuse pesemine/ hooldamine?
Huvitav, ainult tallad vanutatud? Eraldi kootud tallad?Sunray kirjutas:Ma küsiksin.
Masinatel on villapesuprogramm olemas, ei peaks olema üle mõistuse, aga küsin üle.
Kuna ma ei ole õmblemisega eriti sina peal, siis eelistan ka sokke ja salle kududa.
Vardad/heegelnõela saab kaasa ka võtta, tekki ilmselt mitte.
Tekid võtavad tohutu aja, et lapitekk normaalne välja tuleks. No ja aega ikka napib, nagu alati.
Vardad/heegelnõela saab kaasa ka võtta, tekki ilmselt mitte.
Õmblemisest ei tea midagi, seega tekki teha ei saa. Ma jään sokkide jms juurde.
puuvana- Abiline
-
Heegeldusoskus : saan hakkama
Kudumisoskus : raskekujuline sõltuvus
Postituste arv : 2765
Tekiprojektist oleksin mina kohe väljas
Sokid/sallid on vahva ja täiesti teostatav tegevus. Mina kudusin eelmised poja sokid kõik nii, et tald oli kahekordse lõngaga (on soojem ja peab ka toas uisutamistele pikemalt vastu )
Sokid/sallid on vahva ja täiesti teostatav tegevus. Mina kudusin eelmised poja sokid kõik nii, et tald oli kahekordse lõngaga (on soojem ja peab ka toas uisutamistele pikemalt vastu )
Similar topics
» Mustrimaailma meened - teema suletud!
» Küsi siin (Foorumi kohta, mitte mustrite) ehk Vajan abi teema
» Küsi siin (Foorumi kohta, mitte mustrite) ehk Vajan abi teema
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 6