Drops Lima
+29
Helen
trints
tarakan
Knitted Dreams
pirre46
lulla
Kaisukas
Mumm
sirliiz
anka
viriseja
Miuks
Kadrii
LillyS
pisiingel
kammeljas
Berta
tegelinski
Marchia
Retsete
Hilde
kiisumari
maapiiga7
katriina7
Angela
siil
triin112
Lola69
Krentu
33 posters
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3 • 1, 2, 3
Re: Drops Lima
Kas keegi on kudunud sellest lõngast pärlkoes või kahekordses pärlkoes?
Koon praegu pärlkoes ja venib ikka meeletult, tea kas venib välja?
Tahaks teada kuidas kahekordses pärlkoes venivus on?
Koon praegu pärlkoes ja venib ikka meeletult, tea kas venib välja?
Tahaks teada kuidas kahekordses pärlkoes venivus on?
Mumm. Ma otseselt pärlkudet ei ole kudunud,kuid olen kudunud n.ö. Rowani struktuurset ( parempidi real koon soonikut:parempidi silm tagumisest aasast ,pahempidi ;tagasireal koon kõik silmad parempidi) ,ja olen kudunud Limast kaks pikka kampsunit ja omale kleidi .... Ideaalselt hoiavad vormi ja isegi käised ei veninud millimeetritki. Ja seda kleiti olen ma ikka südamest trööpand.
tarakan- Usin lobiseja
-
Heegeldusoskus : on
Kudumisoskus : on
Postituste arv : 837
Tänan vastamast Tarakan, koon siis vapralt edasi olen juba poole peal
Antud juhul on see kudum nagunii natuke katseeksitus meetodil valmiv
Antud juhul on see kudum nagunii natuke katseeksitus meetodil valmiv
Täna proovisin Lima rubiinpunast värvi lõnga pesta, värvi annab tohutult palju, kogu vesi värvi täis...aga pärast korraliku loputust vesi oli puhas, isegi peale igasugust seepi proovimist......seega värvi annab esimese pesu korral! Igaks juhuks otsustasin kogu lõnga kampsuni jaoks enne kudumist pesta....see on parem, kui pärast valge Norra muster lillakaks muutub....
Alustasin kampsunit Limast vardaga nr 4. Huvitav, kas olen tõesti nii lõdva käega kuduja? Lõngavööl ütleb varras nr.4, ja koetihedus 10x10 cm = 21 silmust x 28 rida. Ma saan sama vardaga 15 silmust x 21 rida. Tundub paras, tihedamat ei tahaks. Kas keegi loeks huvi pärast oma silmused/read üle, mis teil koetihedus on?
Alleraa kirjutas:Alustasin kampsunit Limast vardaga nr 4. Huvitav, kas olen tõesti nii lõdva käega kuduja? Lõngavööl ütleb varras nr.4, ja koetihedus 10x10 cm = 21 silmust x 28 rida. Ma saan sama vardaga 15 silmust x 21 rida. Tundub paras, tihedamat ei tahaks. Kas keegi loeks huvi pärast oma silmused/read üle, mis teil koetihedus on?
Minu oranž sai tehtud vardaga 3,25mm. Mul on seal küll labast kude väga vähe, aga nüüd üle mõõtes tuleb 10x10 19sx30rida ja omastarust olen ma see kõvakäeline kuduja
Vali siit lõngasort LIMA ja Märksõna KAMPSUNtrints kirjutas:Oskab keegi öelda, palju lõnga peaks kuluma keskmise või pigem väiksemapoolse naistekampsuni jaoks?
http://www.garnstudio.com/lang/ee/kategori_oversikt.php
Aga olenevalt mustrist 600-800g.
Mina kudusin Limast S-suuruses Bloomsbury ning lõnga kulus 400 grammi.trints kirjutas:Oskab keegi öelda, palju lõnga peaks kuluma keskmise või pigem väiksemapoolse naistekampsuni jaoks?
Kehaosa peaks olema vist lausa 5,5 mm kootud. Koetihedus on kusagil 15 silmust ja 26 rida 10 cm kohta. Aga kudumistihedus sõltub ju lisaks käekirjale veel ka varrastest. Ma tean, et kunagi kusagil oli mingi artikkel, kus olid need erinevused välja toodud ja vahe võis täitsa suur olla, sõltuvalt sellest kas kududa metallist, bambusest või muust materjalist varrastega.
Ma kyll keeraks vist seljaosa ette.
Ma kyll keeraks vist seljaosa ette.
Kellel on kogemust kirikinnastega ? Kas peab lumesõjad vastu või venib välja ? Kui kergesti vanub ?
Heegeldusoskus : olemas
Kudumisoskus : olemas
Postituste arv : 295
Ma pole siiamaani Limat kudunud. Nüüd on sellest lõngast kampsun varrastel. Mul on juba väga pikka aega kapis seisnud 15 tokki loodusvalget lõnga. Üllatuslikult mõnus lõng kududa.
Nüüd aga sattusin probleemi otsa. Ma ei tule 15 tokiga välja. Palmikud neelavad meeletult lõnga. Nägin juba kere kudumise ajal, et lõnga kulu on suur ning tellisin lõnga juurde. Ligi poole varruka peal pidin viimase toki käiku panema, teist varrukat veel pole. Tõin siis oma uue tellimuse lõngad välja ja silm ütles, et uus lõng on peenem. Võrdlesin silte ja mu silm ei petnud. Vana lõng on 50 g/ 90 m, uus lõng 50 g/ 100 m. Ma olen natuke õnnetu nüüd. Ma ei tulnud selle pealegi, et lõnga jämedus vahepeal muutub
Jätsin selle viimase vana toki siis teise varruka jaoks, et oleks õlad vähemalt samast lõngast, nagu kere on. Jätkan selle peenema lõngaga ja no pagan, vahe on koes ikka märgatav. Sellest ma ei räägigi, et uus lõng on kreemikam.
Nüüd aga sattusin probleemi otsa. Ma ei tule 15 tokiga välja. Palmikud neelavad meeletult lõnga. Nägin juba kere kudumise ajal, et lõnga kulu on suur ning tellisin lõnga juurde. Ligi poole varruka peal pidin viimase toki käiku panema, teist varrukat veel pole. Tõin siis oma uue tellimuse lõngad välja ja silm ütles, et uus lõng on peenem. Võrdlesin silte ja mu silm ei petnud. Vana lõng on 50 g/ 90 m, uus lõng 50 g/ 100 m. Ma olen natuke õnnetu nüüd. Ma ei tulnud selle pealegi, et lõnga jämedus vahepeal muutub
Jätsin selle viimase vana toki siis teise varruka jaoks, et oleks õlad vähemalt samast lõngast, nagu kere on. Jätkan selle peenema lõngaga ja no pagan, vahe on koes ikka märgatav. Sellest ma ei räägigi, et uus lõng on kreemikam.
Isegi mõtlesin korra sellele, aga mul üks varrukas pea küünarnukini juba tehtud. Ja ma olen seda kampsunit ikka palju harutanud juba. No mitte ei viitsi enam. Oleks tellimustöö, siis teeks hädakisa ja luniks kellegi käest seismajäänud lõngavaru. Aga see mu oma kampsun. Lepin olukorraga, et pole esnduslik töö. Omal diivaninurgas kannatab ka sedamoodi istuda.Alleraa kirjutas:Oi, Ingas, see küll kehvasti. Ehk kood varrukad tervenisti uue lõngaga?
Loodan, et pesus läheb karvasemaks ja petab lõngade erinevuse pisut rohkem ära
Mu traditsioon igale kampsunile 3 varrukat kududa kehtib täiega. 5 cm enne varruka lõpetamist tirisin vardad välja. Läheb käiku Alleraa pakutud variant mõlemad varrukad uue lõngaga kududa. Pean silmade arvestuse uuesti tegema, sest see "väike" lõnga jämeduse erinevus tähendab seda, et mul on nüüd rohkem silmi vaja kui enne planeerisin.
» Drops Muskat ja Drops Safrani võrdlus
» DROPS Wish
» Üldiselt DROPSi mustritest ja tõlgetest
» Drops Air
» Roheline Vihmavari ökopood
» DROPS Wish
» Üldiselt DROPSi mustritest ja tõlgetest
» Drops Air
» Roheline Vihmavari ökopood
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3