Alpaca ja meriinovill
3 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Alpaca ja meriinovill
Kui võrrelda omavahel lõngatüüpidest alpacat ja meriinovilla, siis kuidas on pehmuse, vastupidavusega. Mul on kodus Titan wooli meriinovilla, mida põhiliselt kasutan, sest on tõeliselt pehme ja ei kratsi seljas. Ja siis alpacat, mille sildid olen ära kaotanud. Need on küll ökolõng ja naturaalvärvides ka, aga ei ole nii pehme. Kas see ongi iseloomulik?
Meriinovillast ma sokke väga ei ole julenud teha, et lähevad ruttu katki. Alpaca tundub tugevam, et kas see sobib? Või on lihtsalt mul mingi "maavillasem" apalca?
Kui oskate veel midagi iseloomulikku öelda, siis see ka oodatud.
Meriinovillast ma sokke väga ei ole julenud teha, et lähevad ruttu katki. Alpaca tundub tugevam, et kas see sobib? Või on lihtsalt mul mingi "maavillasem" apalca?
Kui oskate veel midagi iseloomulikku öelda, siis see ka oodatud.
Re: Alpaca ja meriinovill
Minu kogemused - Garnstudio Alpaca on imepehme. Mingi alpaca on mul ka karedam, aga siiski pehme ja mõnus. Meriinod on sellised siledamad. Sokid on mul nii meriinost kui alpacast, alpacad on vastupidavamad veidi, soojad ja pehmed on ühtemoodi mõlemad. Eelistan alpacat.
Beebidele ilmselt teeksin aga meriinost - see ei aja pisikesi karvakesi.
Beebidele ilmselt teeksin aga meriinost - see ei aja pisikesi karvakesi.
Re: Alpaca ja meriinovill
Helen - igal tootjal on omamoodi lõngad. See kehtib nii villase, meriinovillase kui ka alpaka kohta. Olen isegi teinud kindad mingi (no ei mäleta nime) prantsuse firma alpakast - ei ütleks, et olid pehmed. Vähemalt mitte kududes. Kuna kindad polnud mulle, siis kandmise osas ma igaks juhuk sõna ei võta.
Aga Dropsi alpaka - - juba kudumine on nauding! See on tõeliselt pehme!
Kuna endal Dropsi alpaka osas veel kandmise osas kogemusi pole - siis piilu parem vastavatesse teemadesse, kus jagatakse kogemusi: kas läheb topiliseks vms.
Mis puutub sokkidesse: kunagi mingist alpakast tegin tütrele. Väga kaua vastu ei pannud, aga olid väga soojad ja pehmed. Ja rohkem ma lihtsalt ei raatsi sellest lõngast sokke teha.
Aga Dropsi alpaka - - juba kudumine on nauding! See on tõeliselt pehme!
Kuna endal Dropsi alpaka osas veel kandmise osas kogemusi pole - siis piilu parem vastavatesse teemadesse, kus jagatakse kogemusi: kas läheb topiliseks vms.
Mis puutub sokkidesse: kunagi mingist alpakast tegin tütrele. Väga kaua vastu ei pannud, aga olid väga soojad ja pehmed. Ja rohkem ma lihtsalt ei raatsi sellest lõngast sokke teha.
» DROPS Alpaca Bouclé
» DROPS Brushed Alpaca Silk
» Alpaca Boucle lõngale sooviks nõu
» Sallike - Dropsi lõngu müüv e-pood
» DROPS Alpaca Bouclé
» DROPS Brushed Alpaca Silk
» Alpaca Boucle lõngale sooviks nõu
» Sallike - Dropsi lõngu müüv e-pood
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1